Hovězí maso v šalvějové šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso v šalvějové šťávě
Hovězí maso v šalvějové šťávě
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15858 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 174,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso v šalvějové šťávě postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a mírně naklepeme. |
2 | Do kastrolu vlijeme olej, urovnáme plátky masa a posypeme je oloupaným, nasekaným česnekem a nasekanou petrželkou. Na každý plátek položíme půlku omytého rajčete a 1-2 lístky šalvěje. Maso pokapeme olejem a zvolna dusíme asi 2 hodiny. Podle potřeby podlijeme trochou vody a rajčata občas přimáčkneme, aby pustila šťávu. |
3 | Podáváme s rýží nebo s těstovinami. |