Švédské mandlové sušenky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédské mandlové sušenky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1589 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
50 g | Citronová kůra |
100 g | Cukr třtinový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Mandle |
180 g | Máslo čerstvé |
20 g | Meruňky sušené |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 178,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr třtinový, Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Meruňky sušené, Sirup javorový, Skořice mletá, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédské mandlové sušenky postup přípravy receptu:
1 | Cukr, žloutek, máslo a javorový sirup ušleháme do pěny. |
2 | Přidáme mleté, neloupané mandle, jemně nakrájenou kandovanou citrónovou kůru a sušené ovoce, koření, mouku a kypřící prášek do pečiva. Těsto vymícháme a necháme odpočinout v chladu. |
3 | Z těsta tvarujeme malé kuličky velikosti ořechu a klademe je na plech vyložený pečícím papírem, lehce zploštíme, potřeme bílkem a doprostřed každé placičky vtlačíme oloupanou mandli. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. |
5 | Hotové stáhneme z plechu a necháme vychladnout. |
Poznámka
Na ozdobu sušenek použijeme celé oloupané mandle asi 150 g.