Studená skopová kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená skopová kýta
Studená skopová kýta
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 15894 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Majoránka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová kýta |
100 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 374,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená skopová kýta postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou skopovou kýtu vykostíme a prošpikujeme špalíčky slaniny a oloupaného česneku. |
2 | Smícháme citronovou šťávu se solí, pepřem a majoránkou. Směsí maso potřeme, stočíme je a zavážeme. Vložíme do vařící osolené vody, do které jsme dali oloupanou mrkev, celer a cibuli. Vaříme doměkka. |
3 | Uvařené maso vyjmeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky. |
Poznámka
Podáváme polité sardelovou omáčkou.