Makedonské čevapčiči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makedonské čevapčiči
Makedonské čevapčiči
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 15897 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso zadní |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 288,8mg |
Draslík | 249,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makedonské čevapčiči postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso osolíme, umeleme a necháme do druhého dne v chladničce. |
2 | Maso znovu umeleme a přidáme mouku a vejce. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nasekáme, osmahneme na oleji a vmícháme do masa. Opepříme, dobře propracujeme a necháme odležet 4-5 hodin. |
3 | Z masové směsi tvarujeme čevapčiči a pečeme je na roštu. |