Jablečná rozvárka s jáhlami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná rozvárka s jáhlami
Recept
Jablečná rozvárka s jáhlami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 15934 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Hřebíček |
1000 g | Jablka |
2 polévková lžíce | Jáhly - loupané proso |
1 špetka | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 730kJ
12% Sacharidy 45 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 66 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 279,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hřebíček, Jablka, Jáhly - loupané proso, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečná rozvárka s jáhlami postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a chvíli podusíme ve vodě. |
2 | K částečně měkkým jablkům přidáme propláchnuté a spařené jáhly. Mírně osolíme, přidáme hřebíček a uvaříme doměkka. |
3 | Při podávání dezert pocukrujeme. |