Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 15988

Ingredience

250 g Fazolové lusky zelené
500 g Kuřecí prsa
30 g Mandle
4 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
4 kávová lžička Solamyl
350 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 639kJ
5% Sacharidy 20 g
473% Tuky 355 g
21% Sodík 423 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kuřecí maso s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na 1 cm široké proužky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oškrábeme a šikmo jí nakrájíme na 2 mm silné plátky.

2

1/8 l vývaru smícháme se sójovou omáčkou, škrobem a sezamovým olejem. Ve woku nebo velké pánvi rozpálíme olej a asi 2 minuty na něm opékáme oloupané mandle. Vyjmeme, na pánev dáme kousky masa a smažíme za stálého míchání asi 5 minut, dokud lehce nezhnědnou, pak je vyndáme.

3

Snížíme teplotu, do pánve dáme česnek a 10 vteřin ho opékáme. Přidáme fazolky, mrkev, zbylý vývar, zakryjeme a dusíme 5 minut, aby zelenina zůstala křehká.

4

Přidáme rozmíchaný škrob a vaříme, až se omáčka spojí, přidáme maso a mandle. Krátce vše prohřejeme. Přendáme na talíře a ihned podáváme. Jako přílohu můžeme použít čínské vaječné nudle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept