Lovecký paprikáš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecký paprikáš
Lovecký paprikáš
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16018 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Cibule |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí plec |
250 g | Vepřová plec |
250 g | Vepřový bok uzený |
5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 181,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Vepřová plec, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Telecí plec, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lovecký paprikáš postup přípravy receptu:
1 | Uzený bok nakrájíme na kostičky, omytou telecí a vepřovou plec nakrájíme na kostky. Očištěné papriky, feferonky a oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. |
2 | Maso osolíme, opepříme a promícháme. Do kastrolu klademe střídavě vrstvy slaniny, masa, opaprikované a opepřené cibule a zelené papriky. Vrchní vrstvu tvoří cibule. Vše zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a zvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření pokličku neodstraňujeme, pokrm nemícháme, jen občas potřeseme kastrolem. |