Bramborová kaše se sýrem a žloutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše se sýrem a žloutky
Bramborová kaše se sýrem a žloutky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 16062 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1000 g | Brambory |
125 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 438,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše se sýrem a žloutky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozšťoucháme. |
2 | Přidáme 80 g másla, žloutky, polovinu nastrouhaného sýru a zakysanou smetanu. Vše promícháme, vlijeme do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. Kaši zalijeme zbylým rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10–15 minut. |
Poznámka
Podáváme k pečeným masům.