Želé bábovičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želé bábovičky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1607 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 ml | Džus jablečný |
1 polévková lžíce | Máta |
1 špetka | Potravinářská barva |
0,5 polévková lžíce | Rybíz bílý |
0,5 polévková lžíce | Rybíz černý |
0,5 polévková lžíce | Rybíz červený |
250 ml | Zakysaná smetana |
2 balení | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 21,7mg |
Draslík | 157,9mg |
Vláknina | 577,1mg |
Vitamín A | 282,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus jablečný, Máta, Rybíz bílý, Rybíz černý, Rybíz červený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářská barva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Želé bábovičky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme džus a přidáme cukr, |
2 | červené barvivo a želé. Vše promícháme a uvaříme dle návodu. |
3 | Horké želé nalijeme do formiček na malé bábovičky, |
4 | necháme hodinu vychladit v lednici. |
5 | Poté je vyklopíme a ozdobíme smetanou, rybízem a mátou. |