Kuřecí stehna s mangem a kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí stehna s mangem a kokosem
Kuřecí stehna s mangem a kokosem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1614 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
175 g | Chutney mangové |
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kari pasta |
25 g | Kokos sušený |
8 ks | Kuřecí stehna |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 332,0mg |
Draslík | 880,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kokos sušený, Kuřecí stehna mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Kari pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí stehna s mangem a kokosem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna nejprve zbavíme kůže a nožem nařízneme maso asi 3cm podél kosti po obou stranách tak, aby vznikly dvě kapsičky. |
2 | Mangové čatní zcedíme přes sítko abychom oddělili dužinu od omáčky. Poté dužinu nakrájíme na kousky, smícháme s kari pastou, sušeným kokosem a na závěr přidáme citronovou šťávu. Touto směsí naplníme kapsičky a maso dáme na vymaštěný plech. |
3 | Troubu předehřejeme na 200C. |
4 | Smícháme omáčku z mangového čatní s trochou citronové šťávy a polovinu z vzniklé omáčky nalijeme na maso. Stehna pečeme cca 15min a poté naneseme zbytek omáčky a necháme ještě dalších zhruba 15min dopéct. |
5 | Pokrm můžeme podávat teplý i studený, s míchaným salátem. |