Kapr v pekáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr v pekáči
Kapr v pekáči
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16163 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1500 g | Kapr obecný |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Olej rostlinný |
50 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř bílý |
3 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 7,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr v pekáči postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěného a omytého kapra uvnitř osolíme a kůži na několika místech nařízneme. |
2 | Cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a promícháme. Směs vložíme do pekáče, navrch položíme kapra a vše zalijeme olejem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |
3 | Vejce rozšleháme, vmícháme do nich oloupaný, rozdrcený česnek, ocet, lžíci oleje a mleté ořechy. Nalijeme na kapra a dopečeme. |