Telecí játra s cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra s cuketou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16192 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 g | Cuketa |
600 g | Játra telecí |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 525,0mg |
Draslík | 709,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 15,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Játra telecí, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra s cuketou postup přípravy receptu:
1 | Cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Na talíři smícháme mouku, sůl a pepř. |
2 | Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce přepuštěného másla, přidáme cuketu s cibulí a dusíme asi 10 minut do měkka. Přendáme na mísu, zakryjeme, uchováme v teple. |
3 | Do pánve přidáme zbylé máslo, plátky jater obalíme v okořeněné mouce a smažíme v pánvi asi 3 minuty z každé strany. Hotové přidáme k zelenině, necháme v teple. |
4 | Do pánve přilijeme víno a přivedeme k varu, ze dna pánve seškrábneme vypečenou šťávu. |
5 | Hotovou omáčkou přelijeme játra a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.