Recept

Bramborové noky se šalvějí a Parmezánem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16209

Ingredience

1000 g Brambory
200 g Mouka polohrubá
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 892kJ
19% Sacharidy 70 g
15% Tuky 11 g
38% Sodík 761 mg
39% Bílkoviny 22 g

Bramborové noky se šalvějí a Parmezánem postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme, ještě horké prolisujeme. K bramborám přidáme mouku, žloutky sůl a vypracujeme těsto.

2

Na mírně pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát silný asi centimetr, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 3 cm. Každý nok trochu přimáčkneme vidličkou.

3

Noky vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi 3 minuty, poté je vyjmeme a necháme okapat.

4

Omyté lístky šalvěje krátce podusíme na rozehřátém másle, vložíme noky a za stálého obracení je opečeme, podle chuti opepříme.

5

Podáváme posypané nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept