Melounový sorbet se sektem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Melounový sorbet se sektem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 16220 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
1 ks | Meduňka |
2 polévková lžíce | Med včelí |
750 g | Meloun cukrový |
100 ml | Víno šumivé (sekt) |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,5mg |
Vláknina | 915,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meduňka, Meloun cukrový, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Melounový sorbet se sektem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci svaříme 100ml vody s cukrem a medem. Když se cukr rozpustí, sirup necháme vychladnout. |
2 | Meloun rozkrojíme a zbavíme zrnek. Z dužiny vypícháme asi 20 kuliček a uložíme je do chladničky. Zbylou dužinu rozmixujeme na pyré a přimícháme sekt a sirup. Směs necháme 20 minut ve zmrzlinovači mrazit, potom přendáme do misky a mrazíme asi 4 hodiny. Sorbet během mražení několikrát zamícháme. |
3 | Polovinu sorbetu rozdělíme do pohárů, přidáme kuličky melounu a navršíme zbylý sorbet. Ozdobíme lístkem meduňky. |