Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16276

Ingredience

0,5 ks Citrony
70 g Hroznové víno
8 ks Hřebíček
0,3 hrst Máta
2 ks Nektarinka
70 g Ostružiny
70 g Rybíz červený
1 ks Sacharin
1 špetka Skořice celá
0,5 ks Vanilkový lusk
700 ml Víno muškátové
100 ml Víno tokajské
20 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,164 kcal
Kilojoule 4 871kJ
71% Sacharidy 254 g
1% Tuky 1 g
54% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 9 g

Ovocné želé s vínem postup přípravy receptu:

1

Ve 100 ml studené vody necháme nabobtnat želatinu. Citron řádně omyjeme, kůru seřízneme, šťávu vymačkáme a přecedíme.

2

Muškátové víno s vanilkovým luskem, skořicí, hřebíčky a citronovou kůrou svaříme. Poté přikryté necháme 10 minut odstát. Želatinu rozpustíme v 5 lžících teplého vína, vlijeme zpět ke svařenému vínu, vmícháme tokajské víno a necháme mírně vychladnout.

3

Mezitím omyjeme a osušíme ovoce. Vypeckované nektarinky nakrájíme na dílky, zakapeme citronovou šťávou.

4

Na dno 4 kompotových misek nalijeme sběračku teplého želé, položíme vrstvu ovoce a vrstvy střídáme. Takto naplněné misky uložíme do chladničky a před servírováním ozdobíme lístky máty.

Poznámka

Pokud želé připravujeme pro děti, vína nahradíme scezenou šťávou z hroznového vína a jablek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept