Perníkový kalendář - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkový kalendář
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1630 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
280 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kypřicí prášek do perníku |
120 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Med včelí |
800 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 27,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perníkový kalendář postup přípravy receptu:
1 | Ze všech surovin - cukru, kypřícího prášku do pečiva, másla, medu, mouky a vajec zpracujeme těsto, ze kterého hned vykrájíme formičkou různé tvary. |
2 | Vykrájené perníčky upečeme a horké je potřeme rozšlehaným vejcem. |
3 | Perníčky popíšeme čísly a vytvoříme dle fantazie adventní kalendář. |