Oříškové půlměsíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oříškové půlměsíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16365 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 g | Cukr krupice |
200 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Kardamom |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
150 g | Marmeláda meruňková |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 39,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 59,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kardamom, Ořechy vlašské, Rum, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Oříškové půlměsíčky postup přípravy receptu:
1 | Mouku, cukr, špetku soli, kardamom, mleté ořechy, máslo, žloutek a rum rychle zpracujeme. Těsto necháme asi 1 hodinu chladit. |
2 | Z těsta vyválíme plát silný 0,5 cm a tvořítkem vypichujeme půlměsíčky. Urovnáme je na plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. |
3 | Marmeládu rozehřejeme, vmícháme do ní lžíci pomerančového likéru a potřeme polovinu cukroví. Slepíme s druhou polovinou půlměsíčků. |
4 | Moučkový cukr smícháme s 2 lžícemi likéru a citronovou šťávou. (Můžeme obarvit žlutou potravinářskou barvou). Polevou potřeme cukroví. |