Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 16412

Ingredience

100 g Marmeláda jahodová
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 719kJ
10% Sacharidy 34 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 76 mg
18% Bílkoviny 10 g

Žemlové omelety postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme, zalijeme studenou vodou a po chvíli je vymačkáme a prolisujeme.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme žloutky, mouku a prolisované žemle.

3

Pánev vymažeme máslem, z těsta vytvoříme omelety a opečeme je po obou stranách. Naplníme je jahodovou marmeládou (nebo jahodovým protlakem) a v polovině přeložíme.

4

Při podávání omelety ozdobíme ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept