Vepřová panenka se salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka se salátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 16417 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Feferony |
125 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 ks | Salát kadeřavý |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
0,3 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 73,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Hovězí vývar základní, Koriandr čerstvý, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sezam - semena, Sůl, Vepřová panenka, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka se salátem postup přípravy receptu:
1 | Pórek a feferonky omyjeme a očistíme, pórek pokrájíme na kolečka, feferonky na nudličky. Zázvor oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Omyté maso opepříme, opečeme na lžíci oleje, přidáme pórek, feferonky a zázvor, vše krátce osmahneme. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 10 minut. |
3 | Smícháme ocet, sůl, pepř a 3 lžíce oleje. Zálivkou pokapeme omytý salát. Opečené panenky osolíme, nakrájíme na plátky, vydušenou šťávu ochutíme sójovou omáčkou a pokapeme jí maso. Posypeme sezamovými semínky a koriandrem. |
4 | Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.