Recept

Polévka z telecího masa (ragú) II

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1646

Ingredience

1 ks Cibule
10 dkg Hrášek
1 ks Kedlubna
10 dkg Květák
1 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
300 g Telecí plec
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 580kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
10% Sodík 201 mg
23% Bílkoviny 13 g

Polévka z telecího masa (ragú) II postup přípravy receptu:

1

Cibuli zpěníme na půlce másla, poté přidáme na malé kousky pokrájené maso, vše osolíme, mírně podlijeme a necháme dusit téměř do měkka. V této chvíli přidáme na jemné nudličky rozkrájenou zeleninu a takto vše dodusíme.

2

Vedle si zatím uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme, řádně rozmícháme a necháme vařit cca 10 min.

3

Jíšku smícháme s dušeným masem a zeleninou, povaříme cca 5 min a odstavíme. Poté přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem a vše dobře promícháme.

4

Na závěr posypeme petrželovou natí.

5

Do ragů můžeme přidat zvláť uvařené špagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept