Salát z kysaného zelí s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z kysaného zelí s ovocem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16467 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Ananas |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Hroznové víno |
250 g | Jablka |
8 polévková lžíce | Víno bílé |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 767kJ
13% Sacharidy 45 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 30 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 516,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Cukr krupice, Hroznové víno, Jablka, Víno bílé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Salát z kysaného zelí s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí překrájíme, hroznové víno omyjeme, rozpůlíme a zbavíme zrnek. Ananas oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omytá, neoloupaná jablka nakrájíme na malé kousky. |
2 | Všechny připravené suroviny vložíme do mísy, promícháme a zalijeme vínem. Podle chuti osladíme. |
3 | Salát před podáváním necháme rozležet. |