Dvoubarevné pečivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvoubarevné pečivo
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1653 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Kakao - prášek |
200 g | Máslo čerstvé |
375 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Rum |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 85,6mg |
Draslík | 63,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Rum, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dvoubarevné pečivo postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo nebo rostlinný tuk utřeme do pěny, přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce, žloutek a vše důkladně promícháme v ruce nebo v mixéru. Přisypeme mouku a smícháme. Vypracované těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho přidáme rum a kakao, druhý necháme světlý. |
2 | Obě těsta necháme asi hodinu v chladu. |
3 | Potom vyválíme na pláty, potřeme bílkem, dáme na sebe a zarolujeme. |
4 | Znovu dáme do chladu. Vychlazené těsto krájíme na asi 1/2 cm široká a v průměru 3 cm kolečka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. |