Tvarohový nok vařený v ubrousku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový nok vařený v ubrousku
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 16550 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
500 g | Tvaroh jemný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 555,4mg |
---|---|
Cholesterol | 305,3mg |
Draslík | 85,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Sýr Eidam cihla 40%, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohový nok vařený v ubrousku postup přípravy receptu:
1 | Máslo (80 g) se žloutky utřeme do pěny a přidáme tvaroh, krupici, mléko a sůl. Vymícháme řídké těsto a necháme je chvíli stát, aby krupice nabobtnala. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Ubrousek namočíme do studené vody, vyždímáme a potřeme rozpuštěným máslem. Naplníme těstem a konce ubrousku volně zavážeme. Zavěsíme do hrnce s vodou a v páře vaříme 1 hodinu. |
3 | Hotový nok nakrájíme nití, posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a polijeme rozpuštěným máslem. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.