Sýrový dip - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový dip
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16581 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
120 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
200 ml | Zakysaná smetana |
60 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 110,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 313,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Hermelín (Camember, Encián), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový dip postup přípravy receptu:
1 | Hermelín nadrobno nakrájíme a rozmělníme vidličkou. Přidáme žervé a za postupného přilévání zakysané smetany (nebo kyselého mléka) mícháme, až vznikne krémová omáčka. Nakonec přimícháme nasekané ořechy. |
2 | Dip rozdělíme do mističek a podáváme se slanými sušenkami nebo tyčinkami. |