Recept

Jehněčí kýta s medovou kůrkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 16590

Ingredience

1000 g Jehněčí kýta
2 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Máta
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
120 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 866 kcal
Kilojoule 3 624kJ
2% Sacharidy 8 g
95% Tuky 71 g
21% Sodík 422 mg
81% Bílkoviny 46 g

Jehněčí kýta s medovou kůrkou postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou jehněčí kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na tuku. Podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme v troubě téměř doměkka.

2

Olej smícháme s medem a ochutíme jemně nasekanou čerstvou mátou. Směsí potřeme horkou pečeni a dopečeme dozlatova.

3

Kýtu podáváme horkou na nahřátých talířích.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept