Pikantní hřebenatky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní hřebenatky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 16595 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Hřebenatky | |
---|---|
0,5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
8 ks | Hřebenatka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Zázvor celý |
Omáčka | |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 52,8mg |
Draslík | 748,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Hřebenatka, Sůl, Zázvor celý, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Olej sezamový, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní hřebenatky postup přípravy receptu:
1 | Z hřebenatek nejprve odstraníme tmavý řasnatý lem a tuhou svalovinu. Do každé lastury vložíme dvě hřebenatky. Ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájený zázvor, česnek a zelenou nať jarní cibulky. |
2 | Vložíme do bambusového napařovátka upevněného na pánvičce a necháme cca 6min dusit, dokud maso neztmavne. |
3 | Omáčku připravíme mezitím, co se nám dusí hřebenatky. V malé misce smícháme rozmačkaný česnek s nastrouhaným zázvorem, nakrájenou dření cibulek, nadrobno nakrájenými chilli papričkami bez semínek, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. |
4 | Jednotlivé lastury opatrně vyjmeme z napařovátka, dáme na tác a podáváme s omáčkou. |
Poznámka
Použijeme hřebenatky zbavené ulit, čtyři dolní poloviny ulit si schováme na přípravu.