Bramborová kaše s čerstvými bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová kaše s čerstvými bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 16654 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
700 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
80 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Ricotta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 10,3mg |
Draslík | 770,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jogurt bílý, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová kaše s čerstvými bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky asi 2 cm velké. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, přiklopíme a přivedeme k varu. Pak teplotu snížíme a vaříme je asi 15 minut do měkka. |
2 | Jogurt umixujeme se sýrem nebo tvarohem. |
3 | Brambory slijeme a hrnec na chvíli postavíme na plotnu, aby se všechna tekutina odpařila. Pak ho odstavíme. |
4 | Brambory rozmačkáme s jogurtem a vymícháme je do hladké kaše. Osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami. |
5 | Ihned podáváme jako přílohu k masům a uzeninám. |
Poznámka
Bylinky použijeme dle chuti, nejlépe bazalku, petrželku a pažitku.