Těstoviny s pažitkou (petrželkou) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s pažitkou (petrželkou)
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1672 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
75 g | Máslo čerstvé |
60 g | Pažitka |
15 g | Sůl |
600 g | Těstoviny čtyřvaječné |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 261,0mg |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 17,9mg |
Vláknina | 300,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s pažitkou (petrželkou) postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. |
2 | Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme a po okapání je omastíme rozpuštěným máslem. |
3 | Při podávání promícháme těstoviny s omytou a nakrájenou pažitkou nebo s petrželovou natí. |