Hovězí plátky na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na zázvoru
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 16805 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 110,6mg |
Draslík | 126,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na tenké plátky (dva na porci), okraje nařízneme, maso naklepeme. Plátky osolíme a okořeníme zázvorem. |
2 | Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, vložíme maso a po obou stranách opečeme. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou (nebo vývarem), zvolna dusíme pod pokličkou do měkka. |
3 | Když je maso zcela měkké, vysmahneme šťávu na tuk, poprášíme moukou a podlijeme vodou. Přilijeme smetanu a povaříme. |
4 | Podáváme s rýží nebo s knedlíky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.