Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 17006

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
20 g Droždí
200 ml Mléko polotučné
400 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
100 g Tuk ztužený
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 037kJ
15% Sacharidy 52 g
35% Tuky 26 g
9% Sodík 175 mg
21% Bílkoviny 12 g

Banketky postup přípravy receptu:

1

V osolené mouce vyhloubíme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr, trochu vlažného mléka a lžičkou rozmícháme s trochou mouky. Necháme vzejít kvásek.

2

Potom přidáme žloutky, rozpuštěný tuk a zbylým vlažným mlékem zaděláme těsto. Necháme je vykynout.

3

Z těsta tvarujeme malé bochánky, urovnáme je na máslem vymaštěný plech a necháme vykynout. Potřeme je rozšlehaným bílkem a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept