Recept

Vepřové kari načerveno se zeleným pepřem

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 17113

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr palmový
7 ks Kafirové listy
2 polévková lžíce Kari pasta
60 ml Kokosová smetana
300 g Lilek
440 ml Mléko kokosové
75 g Nakládaný zelený pepř
3 polévková lžíce Omáčka rybí
500 g Vepřové maso libové

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 659 kcal
Kilojoule 2 758kJ
3% Sacharidy 12 g
77% Tuky 58 g
21% Sodík 414 mg
52% Bílkoviny 29 g

Vepřové kari načerveno se zeleným pepřem postup přípravy receptu:

1

Do pánve wok nalijeme kokosovou smetanu a na středně silném ohni ji zvolna vaříme asi 5 minut. Pokud začne smetana po stranách hnědnout, zamícháme ji.

2

Přidáme kari pastu a opět promícháme, aby se vše dobře spojilo. Přilijeme rybí omáčku, přisypeme palmový cukr a vaříme další 2 minuty, až omáčka začne tmavnout. Do této konzistence přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky a za stálého míchání vaříme dalších 5-7 minut.

3

Nakonec ke všemu přilijeme kokosové mléko a na středně prudkém ohni vaříme dalších 5 minut. Přihodíme rozpůlený (nebo rozčtvrcený) lilek a zelený pepř a vaříme dalších 5 minut. Poslední ingrediencí, kterou do této omáčky přidáme, jsou kaffirové listy.

4

Podle potřeby dochutíme a do misek servírujeme posypané nasekanou červenou chilli papričkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept