Jednoduchý recept

Jehněčí kotlety na kaparech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17125

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
800 g Jehněčí kotlety
2 polévková lžíce Kapary sterilované
1 špetka Majoránka
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 690kJ
0% Sacharidy 1 g
72% Tuky 54 g
32% Sodík 638 mg
66% Bílkoviny 37 g

Jehněčí kotlety na kaparech postup přípravy receptu:

1

Omyté kotlety částečně vykostíme, jemně naklepeme a urovnáme do mísy. Přidáme utřený česnek, trochu oleje, pepř a necháme pod pokličkou v chladu asi 2 hodiny marinovat.

2

Asi 20 minut předem vlijeme marinádu na větší pánev, vmícháme jemně nakrájené kapary, nasekanou petrželku a majoránku. Zahřejeme, přidáme osolené kotlety a zprudka je smažíme po obou stranách. Nakonec maso pokapeme citronovou šťávou a krátce zahřejeme.

3

Kotlety podáváme na nahřátých talířích, přelité šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept