Fazole v leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole v leču
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 17182 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Fazole bílé |
500 ml | Lečo sterilované |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazole bílé, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole v leču postup přípravy receptu:
1 | Předem namočené fazole uvaříme v téže vodě do měkka a scedíme je. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme mletou paprikou, přidáme sterilované lečo a uvařené fazole. Vše prohřejeme, podle chuti přisolíme. |
3 | Podáváme se sázenými vejci a chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.