Špagety s brynzou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s brynzou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17204 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Cibule |
100 g | Slanina vepřová |
300 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Brynza |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 233,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s brynzou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v osolené vodě do měkka, scedíme je a propláchneme studenou vodou. |
2 | V kastrolu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme na ní oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme uvařené špagety, dobře prohřejeme a nakonec vmícháme brynzu. Ihned podáváme. |
3 | Vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.