Polévka se zavářkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se zavářkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 17336 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
250 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
40 g | Slunečnice - semena |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 142,2mg |
Draslík | 464,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Slunečnice - semena, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se zavářkou postup přípravy receptu:
1 | Zeleninový vývar nebo bujón zahřejeme, přidáme nastrouhanou mrkev a vaříme asi 8 minut. |
2 | Vejce smícháme s celozrnnou moukou a mlékem. Přidáme sýr a slunečnicová semínka. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a z těsta upečeme tři palačinky. Hotové palačinky nakrájíme na 0,5 cm nudle. |
4 | Rozdělíme do talířů a zalijeme vývarem. |