Zapečené žemle s pomazánkou z čedaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené žemle s pomazánkou z čedaru
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 17418 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sýr Čedar |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 77,9mg |
Vláknina | 273,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majonéza, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené žemle s pomazánkou z čedaru postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhaný sýr, majonézu a oloupaný, nadrobno nasekaný česnek dobře promícháme. Pomazánku necháme asi 1 hodinu proležet v chladničce. |
2 | Žemle rozpůlíme a každou polovinu potřeme připravenou pomazánkou. Vložíme do trouby pod gril a krátce zapečeme. Posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme. |