Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 17456

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
50 g Tvaroh tvrdý
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 273 kcal
Kilojoule 1 143kJ
4% Sacharidy 15 g
22% Tuky 16 g
30% Sodík 599 mg
34% Bílkoviny 19 g

Vejce po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, sůl a nasekanou petrželku.

2

Když se šťáva z hub vydusí, přisypeme hladkou mouku a osmahneme. Zředíme vývarem, přidáme natvrdo uvařená nasekaná vejce a strouhaný tvaroh. Vše krátce povaříme.

3

Podáváme s těstovinami nebo s rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vejce předem uvaříme (čas vaření vajec není započten).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept