Květáková polévka s droždím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květáková polévka s droždím
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 17492 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
80 g | Droždí |
0,5 ks | Květák |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 g | Nudle vaječné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 10,2mg |
Draslík | 955,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Droždí, Květák, Nudle vaječné, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květáková polévka s droždím postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rozdrobené droždí a osmažíme je. |
3 | Droždí přidáme ke květáku a polévku okořeníme. Když je květák téměř měkký, zavaříme do polévky nudle. Nakonec přidáme utřený česnek a nasekanou patrželku. |