Mleté maso zapečené s rýží a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso zapečené s rýží a paprikami
Mleté maso zapečené s rýží a paprikami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 17525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
0,5 kávová lžička | Koření Čubrica |
200 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 141,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Maso mleté - mix, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Čubrica nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso zapečené s rýží a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Rýži spaříme, krátce povaříme a scedíme. Smícháme ji s mletým masem, očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami, kečupem a oloupanou, nadrobno nasekanou cibulí. Okořeníme bulharskou čubricou, osolíme a promícháme se 4dl vody. |
2 | Směs rozetřeme do olejem vymazaného pekáčku a pod pokličkou dusíme v troubě 45-60 minut. |
Poznámka
Koření čubrica můžeme nahradit vegetou.