Brambory zapečené se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se škvarky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17536 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
700 g | Brambory |
200 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 758,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 7,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka a opečeme je na pánvi na části sádla. |
2 | Zbylým sádlem vymažeme pekáč, na dno poklademe brambory, posypeme je škvarky, osolíme, mírně opepříme a vrstvy opakujeme. Vrchní vrstvu tvoří brambory. |
3 | Vše zalijeme vývarem a pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s dušeným kysaným zelím.