Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 17622

Ingredience

Omáčka
60 g Cukr krupice
225 g Maliny
100 ml Zmrzlina vanilková
Náplň a poleva
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
15 g Máslo čerstvé
30 g Pistácie
600 ml Zmrzlina vanilková
60 g Čokoláda hořká
Ledové větrníčky
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
60 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 343kJ
17% Sacharidy 59 g
43% Tuky 32 g
6% Sodík 124 mg
18% Bílkoviny 10 g

Ledové větrníčky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme 125 ml vody a máslo, zahříváme na středním plameni, až se máslo rozpustí a směs se začne vařit. Odstavíme, přimícháme mouku a rychle mícháme, až se těsto začne lepit na stěny hrnce a utvoří kouli. Jedno po druhém přidáme vejce a dobře promícháme až vznikne hladké těsto. Lžící utvoříme z těsta na vymazaném a moukou vysypaném plechu 18 kopečků ve vzdálenosti 5 cm od sebe. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°c asi 30 minut, troubu vypneme a necháme ještě 10 minut uvnitř. Potom necháme větrníčky vychladnout na mřížce.

2

Během chladnutí větrníčků si připravíme omáčku: přes síto protlačíme rozmražené a pocukrované maliny, do pyré přidáme zmrzlinu a promícháme. Necháme v lednici.

3

Polevu připravíme v rendlíku nebo vodní lázni: čokoládu nalámeme, smícháme s máslem, mlékem a vymícháme do hladka.

4

Větrníčky podélně rozřízneme, spodní díly naplníme zmrzlinou, přiklopíme vrchním dílem a polijeme polevou. Posypeme nasekanými oříšky a dáme zmrazit.

5

Servírujeme na omáčce, vždy po třech větrníčkách na talířku.

Poznámka

Místo malin můžeme použít broskve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept