Recept

Zmrzlinový čokoládový koláč

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 17672

Ingredience

175 g Cukr krupice
60 g Cukr třtinový
45 g Kakao - prášek
90 g Máslo čerstvé
60 g Ořechy vlašské
450 ml Smetana 33% (šlehačka)
120 g Suchar dietní
600 ml Zmrzlina vanilková
600 ml Zmrzlina čokoládová

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 331kJ
23% Sacharidy 81 g
68% Tuky 51 g
15% Sodík 308 mg
18% Bílkoviny 10 g

Zmrzlinový čokoládový koláč postup přípravy receptu:

1

V nízké zapékací formě zpracujeme směs drcených dietních sucharů, jemně nasekaných ořechů, hnědého cukru a másla. Směs upěchujeme ke dnu a ke stěnám formy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Hotový korpus necháme vychladnout.

2

Stěrkou naneseme povolenou zmrzlinu na korpus a dáme na 90 minut do mrazáku.

3

Do teflonového rendlíku vsypeme 150 g cukru, kakao, 125 ml smetany a zbytek másla. Na středním plameni zahříváme za stálého míchání až k bodu varu, odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Krém nalijeme na vrstvu vanilkové zmrzliny na korpusu koláče. Koláč dáme znovu do mrazáku asi na 30 minut.

4

Kávovou nebo čokoládovou zmrzlinu necháme povolit a potřeme vrstvu krému, koláč dáme znovu do mrazáku. Stěrkou uhladíme na povrchu koláče tuhou šlehačku s cukrem, ozdobíme čokoládovými hoblinami. Dáme opět na 3 hodiny do mrazáku.

5

Před servírováním necháme koláč asi 15 minut v pokojové teplotě, aby se lépe krájel.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept