Smažení česnekoví garnáti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažení česnekoví garnáti
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17736 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
0,5 kávová lžička | Cukr palmový |
500 g | Garnát obecný |
200 g | Koriandr celý |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
10 ks | Pepř černý celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 257,5mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 64g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 309,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Koriandr celý, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Garnát obecný, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažení česnekoví garnáti postup přípravy receptu:
1 | Vyloupeme a očistíme větší čerstvé garnáty, každého nařízneme podélně na hřbetě, aby se rozvřel (hlavu i ocas ponecháme). |
2 | Ve hmoždíři či mixeru rozdrtíme nahrubo nasekané kořeny koriandru a hrubě posekaný česnek na pastu, přidáme celý černý pepř a třeme, aby byla pasta jemnější. |
3 | V jiné misce smícháme světlou sójovou i ústřicovou omáčku s cukrem. |
4 | Na pánvi wok rozpálíme olej a 1 - 2 minuty smažíme za míchání česnekovou pastu, až začne vonět. Přidáme garnáty, přilijeme směs omáček a cukru, další 2 - 3 minuty restujeme. Stále mícháme, až se garnáti rozevřou a zrůžoví, dle potřeby dochutíme. |
5 | Na talíři přizdobíme lístky koriandru a na tenké proužky nakrájenými chilli papričkami, zbavenými jadérek. |
Poznámka
Servírujeme teplé.