Polévka s krabím masem a zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s krabím masem a zázvorem
Polévka s krabím masem a zázvorem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17803 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Badyán |
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Krab |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
850 ml | Vývar rybí |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 44,3mg |
Draslík | 618,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Krab, Sůl, Vývar rybí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Mrkev kořen, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s krabím masem a zázvorem postup přípravy receptu:
1 | Kraby uvaříme, rozebereme, klepeta odložíme stranou a z ostatních částí vybereme maso. |
2 | Pórek s mrkví očistíme, nakrájíme na kousky a spolu s vývarem a bobkovým listem dáme do hrnce. Přivedeme k varu, poté oheň zmírníme a přikryté vaříme 10 minut. Přidáme krabí maso, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, badyán, přivedeme k varu a vaříme dalších 10 minut. Dle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Polévku servírujeme v nahřáté polévkové míse ozdobenou krabími klepety a ihned podáváme. |
Poznámka
Čerstvé kraby můžeme nahradit masem krabím zmrazeným či z konzervy.