Recept

Pikantní houbová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 17805

Ingredience

4 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr palmový
100 g Fazolové lusky zelené
1 polévková lžíce Galgan
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
8 ks Limetka kafrová
100 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Omáčka rybí
100 g Rajčata
2 polévková lžíce Tamarindová pasta
1,2 l Vývar zeleninový
350 g Zelí hlávkové bílé
2 stroužek Česnek
230 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 157kJ
11% Sacharidy 40 g
87% Tuky 66 g
98% Sodík 2 g
25% Bílkoviny 14 g

Pikantní houbová polévka postup přípravy receptu:

1

Chilli papričky nakrájíme, česnek prolisujeme, galgán nakrájíme. Mrkev pokrájíme na kolečka, žampiony rozpůlíme, bílé zelí rozkrájíme, fazolky rozpůlíme a koriandr hrubě nasekáme. Rajčata také rozpůlíme.

2

Zeleninový vývar vlijeme do předehřátého woku, přidáme tamarindovou pastu, chilli papričky, česnek, galgán, rybí omáčku, cukr listy mauricijské papedy. Přivedeme za občasného promíchání k varu. Poté oheň zmírníme, přidáme mrkev, houby, bílé zelí a fazolky. Povaříme 10 minut nepřikryté. Na závěr přidáme koriandr a koktejlová rajčata, přivedeme opět k varu a vaříme 5 minut.

3

Hotovou polévku vlijeme do předehřáté polévkové mísy a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept