Salát ze sleďů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze sleďů
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17819 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 ks | Petržel kořen |
250 g | Sleď Baltický marinovaný |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 259,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Sleď Baltický marinovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze sleďů postup přípravy receptu:
1 | Marinované sledě nakrájíme na proužky nebo kostičky a smícháme s nakrájenou cibulí, nahrubo nastrouhanou petrželí a dalšími surovinami na dresink. |
2 | Na talíři můžeme posypat nakrájenou pažitkou a podáváme s celozrnným pečivem. |