Dušený králík se zeleninovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík se zeleninovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 17840 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
0,5 ks | Celer řapíkatý |
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Kedlubna |
2 kg | Králík |
3 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 kg | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 215,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kedlubna, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený králík se zeleninovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Králíka očistíme, osolíme a naporcujeme na 8 kusů. |
2 | Vedle očistíme a nakrájíme brambory, cibuli, mrkev a kedlubnu na kostičky. Česnek nakrájíme na plátky. |
3 | Ve větším kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli spolu s česnekem, přidáme brambory, nasekaný řapíkatý celer a petrželovou nať, mrkev a kedlubnu a osmahneme. Vložíme kusy masa, opečeme je z obou stran a podlijeme vodou, aby byly ponořené, opepříme a osolíme, přiklopíme a hodinu dusíme. |
4 | Hotové měkké maso vyjmeme a zeleninu spolu s vypečenou šťávou rozmixujeme. Jednotlivé porce masa podáváme se zeleninovou omáčkou a dušenou rýží. |