Tofu tempura - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofu tempura
Tofu tempura
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17877 |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Omáčka | |
1 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Med včelí |
5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
5 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Tofu tempura | |
130 g | Baby kukuřice |
130 g | Cuketa |
130 g | Karotka baby |
2 ks | Lilek |
1 ks | Mrkev kořen |
1,5 dl | Olej rostlinný |
130 g | Pórek |
230 g | Sýr sójový - Tofu |
0,5 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 630,7mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Česnek, Med včelí, Zázvor celý, Baby kukuřice, Cuketa, Karotka baby, Lilek, Olej rostlinný, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Omáčka sójová, Sherry brandy, Mrkev kořen, Pórek, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tofu tempura postup přípravy receptu:
1 | Baby karotku s cuketou rozpůlíme podélně, kukuřičky a pórky necháme v celku, lilky rozčtvrtíme a tofu rozkrájíme na kostky o velikosti 2,5 cm. |
2 | Kořenovou mrkev, zázvor a pórek nakrájíme na nudličky, odložíme stranou a použijeme jako oblohu. |
3 | Těsto: |
4 | Žloutky rozšleháme s vodou, přidáme 180 g mouky a vyšleháme těstíčko k obalování. Mezitím rozehřejeme olej na 180 °C. |
5 | Zbylou mouku nasypeme na talíř a obalíme v ní tofu se zeleninou. Tofu poté namočíme do těstíčka, vložíme do rozehřátého oleje a 3 minuty smažíme dozlatova. Osmažené tofu odložíme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. Poté udržujeme v teple. |
6 | Zeleninu postupně obalujeme v těstíčku a také osmažíme dozlatova. Odkládáme na papírový ubrousek a poté upravíme na mísu. |
7 | Omáčka: |
8 | Stroužek česneku prolisujeme, zázvor nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami na omáčku. |
9 | K zelenině přidáme tofu, ozdobíme nudličkami syrové zeleniny a samostatně podáváme omáčku. |
Poznámka
Tofu tempura servírujeme s nudlemi.