Křupavé čínské zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křupavé čínské zelí
Křupavé čínské zelí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17886 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
850 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
50 g | Oříšky piniové |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 669,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 798,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,6mg |
Vitamín E | 34,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej arašídový (podzemnicový), Oříšky piniové, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Křupavé čínské zelí postup přípravy receptu:
1 | Listy čínského zelí rozebereme, vrchní tuhé listy nepoužijeme, omyjeme pod tekoucí vodou a řádně osušíme papírovými ubrousky. Každý list poté svineme do trubičky a nakrájíme na velmi tenké proužky, připomínající řasy. |
2 | Arašídový olej rozehřejeme ve woku, zelí do oleje opatrně nasypeme a smažíme zhruba půl minuty. Dle potřeby můžeme smažit v několika dávkách. Hotové zelí vyndaváme z woku lopatkou s otvory a odkládáme na vrstvu papírových ubrousků, aby odsál přebytečný olej. |
3 | Zelí vložíme do mísy, osolíme, pocukrujeme, přidáme pražené piniové oříšky, řádně promícháme a servírujeme. |
Poznámka
Místo čínského zelí můžete vyzkoušet kapustu nebo zelí pekingské. Listy musí být před smažením zcela suché.