Smažená žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená žebírka
Smažená žebírka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 17925 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cibulka jarní |
1 špetka | Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 dl | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Pepř sečuánský |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
10 ks | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 44,6mg |
Vláknina | 370,2mg |
Vitamín A | 94,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pepř sečuánský, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená žebírka postup přípravy receptu:
1 | Jarní cibulky nakrájíme a chilli papričky zbavíme semen a rozkrájíme je na nudličky. |
2 | Žebra rozebereme na jednotlivá žebírka, ty pak nasekáme na 4 kousky, vložíme do mísy se solí, pepřem, čínskou směsí pěti koření a vínem. Řádně rozmícháme a necháme 2 hodiny marinovat. |
3 | V mouce rozšleháme vejce, žebírka poté ve směsi obalíme. Musí být obalena ze všech stran. Olej rozehřejeme ve woku na vysokou teplotu a žebírka postupně osmažíme ze všech stran dozlatova. Odkládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk. |
4 | Olej opět rozehřejeme na vysokou teplotu a žebírka v něm ještě jednou osmažíme. Opět odkládáme na papírové ubrousky. |
5 | Cibulky s chilli papričkami vložíme do misky, přelijeme lžící horkého oleje. |
6 | Žebírka rozdělíme na talíře, doplníme sečuánskou směsí koření, ozdobíme cibulkou, chilli papričkami a servírujeme. |